Skip to main content

Datum: Vrijdag 19 januari 2024 
Tijd: 15:00-16:00 
Locatie: Oosterpoort – Binnenzaal 

Op vrijdag 19 januari tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS) 2024 zal Taskforce GO! de resultaten van het onderzoek dat gedaan is naar grensoverschrijdend gedrag binnen de muziekindustrie presenteren.

Het onderzoek, uitgevoerd door Taskforce GO!, in samenwerking met Movisie, werpt een onthullende blik op de realiteit van grensoverschrijdend gedrag binnen de Nederlandse muzieksector. Spoiler alert: het valt niet mee. Daarom lanceert Taksforce GO! tijdens ESNS een campagne, in samenwerking met bekende ambassadeurs uit de muziekwereld, met als doel bewustwording te creëren en de muzieksector in beweging te brengen.

Tijdens het panel op ESNS 2024 zullen niet alleen de onderzoeksresultaten gepresenteerd worden, maar zal er ook dieper in gegaan worden op hoe de industrie gezamenlijk kan bijdragen aan een veilige, diverse en inclusieve muzieksector. De campagne, geboren uit de noodzaak tot verandering, biedt concrete stappen en richtlijnen voor alle betrokkenen in de branche.

Taskforce GO! werd vorig jaar gelanceerd tijdens ESNS met als voornaamste doel het creëren van een veilig werkklimaat voor iedereen in de Nederlandse muzieksector. Het initiatief omvat vertegenwoordigers van vooraanstaande organisaties zoals BumaStemra, Sena, Norma, MMF, BAM! Popauteurs, NMUV, NVPI, Ntb/Kunstenbond, Kunstenbond, VNPF, Herman Brood Academy, AHK, Warner Music en VCTN. Gezamenlijk hebben zij een gedragscode opgesteld die fungeert als fundament voor alle activiteiten van Taskforce GO!.

Mis het panel niet en draag bij aan de verandering die de Nederlandse muzieksector nodig heeft. Taskforce GO! nodigt alle ESNS-bezoekers uit om deel te nemen aan dit cruciale gesprek op vrijdag 19 januari van 15:00 tot 16:00 in de Oosterpoort. Samen kunnen we werken aan een veilige, diverse en inclusieve muziekindustrie.

Leave a Reply