Skip to main content

Op donderdag 19 januari 2023 maken wij ons initiatief Taskforce GO! bekend aan Nederland tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. Moderator Aafke Romeijn (BAM Popauteurs) gaat zitten met Janice Deul (Diversity Rules), Amber de Vente (Meldpunt Mores), Nahual Blaton (MMF NL) en Anne de Jong (NVPI en Taskforce GO!) om terug te blikken naar wat er is gebeurd in 2022 in de muziekwereld op het gebied van grensoverschrijdend gedrag. Daarbij kijken we ook vooruit naar hoe wij ervoor kunnen zorgen dat dit niet meer gebeurt in de toekomst. Hier wordt dan ook ons initiatief Taskforce GO! geïntroduceerd.

De aflevering van BOOS over The Voice of Holland liet de muziekindustrie wakker schrikken van wat er achter de schermen gebeurt. Met de vele verhalen die boven water kwamen, zijn wij direct in beweging gekomen om hier iets aan te doen. Want de muziekindustrie moet een plek zijn waarin veiligheid en inclusie vooraan staat. Zo is onze gedragscode ontstaan. Lees hier meer over het verhaal van Taskforce GO!

“Hoe zorgen we ervoor dat onze sector een veilige werkplek is? Na de onthullingen over The Voice ontstond er opschudding in onze sector: aan de ene kant vroeg men zich af waarom dit nu pas naar buiten kwam, aan de andere kant waren er zangeressen die zich afvroegen waarom iedereen zo verbaasd was: we wisten toch al lang dat het in onze sector wemelt van wangedrag? Toen het stof was neergedaald werd op initiatief van de NVPI de Taskforce GO! opgericht, waarin vertegenwoordigers van de popindustrie werken aan het veiliger maken van de sector. Samen met de Taskforce gaan we in gesprek over hoe die veiligheid eruit zou kunnen zien, en hoe we die bereiken.” – Tekst van Eurosonic Noorderslag

Voor meer informatie en tickets voor Eurosonic Noorderslag ga je naar https://esns.nl/

Leave a Reply